Kesäleirille??

Torstai 22.3.2018 klo 17:42

Kesän leiripaikka olisi taas varattu. Haluatko mukaan (ei tarvitse olla Hulvatonta kasvattia, mukaan mahtuu muitakin).

Leiri on pe-su 13-15.7 Loimaalla Pohjan Tilalla.

Hinta 100eur/hlö sis majoitus sisätiloissa (kerrossängyt, koirat häkeissä tai autoissa), aamupala x2, lounas x2, päiväkahvit x2 ja iltapala x2 sekä saunan molempina iltoina.

Majoitus asuntoautolla/teltalla sis kaikki edellä mainitut ruuat ja saunat 80eur/hlö.

Sitovat ilmot 31.5 mennessä ja siihen mennessä leiri myös on maksettava. Leirille voi tulla myös päivävieraaksi, kysyn ruokailujen hinnat sit erikseen, jos tarvis..

Leirillä on tarkoitus juoruta, pitää leiriolympialaiset, saunoa, syödä ja juoda. Ehkä jotkut innokkaat haluaa myös treenata. Paikalle ei tänä vuonna tule varsinaista kouluttajaa, mutta porukalla tietotaitomme on lähes voittamatonta! Eli paljon asiaa koirista ja niiden vierestä. Pääasia kuitenkin hauskaa yhdessäoloa!! Ainiin ja tietty aksataan, vaikka meillä ei taida tänäkään vuonna olla yhtään aksakoiraa mukana. 😂 😂

Leirille on oma facebook-ryhmä. Laitahan jotain ilmoa tulemaan, jos kiinnostuit..

Kommentoi kirjoitusta.

Dedin pennut...

Maanantai 5.3.2018 klo 16:42

Dedin pennut saatiin viimein maailmalle. Ja kyllä taas huomaa ettei tää kasvattaminen ole kyllä herkempien ihmisten puuhaa. Saatii rahan ahneiden. Kerrataanpa siis koko pentuprojekti pikaisesti.

Dedihän on tehnyt aikaisemmin kaksi isoa ja onnistunutta pentuetta. Toinen astutus siementämällä, mutta toinen luonnollisesti ilman avustusta. Synnyttänyt itse, hoitanut pennut hyvin ja vieroittanut sopivasti 5-6vk iässä. Mm. leikkii aivan upeasti pentujen kanssa.

No, Tanja lupasi hoitaa pennut käytännössä, joten suostuin hoitelemaan teoria puolta. Itseasiassa Tanja valitsi uroksenkin, kun mulle tuli kaikkea muuta ohjelmaa + en meinannut löytää sopivaa. Astutus taas loistavasti, synnytys hyvin ja Dedi hoiti pentuja alusta asti taas tosi mallikkaasti.

5.5vk iässä ensimmäinen pentu kuoli. Aivan yllättäen, oli pari sekuntia huutanut ja sit kuollut. Toimitettiin Eviraan. Seuraava pentu kuoli vuorokauden sisällä, taas Eviraan ja sit lopuille yritettiin saada Viikkiin sydänultra-aikaa (jossa naurettiin vaan ett eihän heille nyt pääse kun ultraan on 2vk jono). Saatiin kuitenkin Evidensiaan aika seuraavalle aamulle. Siihen mennessä pennuista oli kuollut viisi. Loppujen pentujen sydämet kuunneltiin ja ultrattiin, yhdestä pennusta ja dedistä otettiin laajat verikokeet, yksi pentu käytettiin ekg:ssäkin. Ei mitään syytä kuolemille löydetty. Vähän oli tulehdusarvot koholla ja sen perusteella syötettiin ab-kuuri.

Evirassa avattiin kolme pennuista eikä syytä löytynyt. Eviran vai ell ohjeen mukaan (en muista enää kumman ohje) pennut siirrettiin pelkälle kuivanappulalle varmuuden vuoksi. Viime viikolla sain Evirasta tulokset, mut mitään varmaa syytä ei ole löytynyt. Epäilyksinä kipu, ruokinta/imeytymishäiriö tai joku geneettinen tausta.

Viisi hengissä säilynyttä oli Tanjalla tähän asti, kunnes noin 10,5vk iässä ne luovutettiin omistajilleen. Todennäköistä on että nämä viisi elävät elämänsä ilman ongelmia (tai siis ainakaan tästä episodista johtuvia ongelmia).

Pentueen molemmat nartut valitettavasti kuolivat, mutta voi olla etten olisi niitä sijoittanut muutenkaan. Blondin suvusta oppineena, en jaksa enää hakata päätäni seinään. Helpommalla pääsee kun ei kasvattaisi lainkaan tai sitten vain vaihtaa sukua. Tokikaan siis mitään takeita ei ole että olisi geneettistä tai liittyisi mitenkään tulevaan, mutta mun mielipide on ettei Dedin pentuja käytettäisi jalostukseen, kaiken varalta.

Kommentoi kirjoitusta.

Dedille pentuja

Maanantai 23.10.2017 klo 10:38

Dedi on astutettu Toivolla 20. ja 22.10. Eli joulupentusia on odotettavissa. Pennut kasvavat Haminassa. Kyselyt mun kautta eli henna@hulvaton.net


Mulla itseasiassa ei kauheesti ole tekemistä pentueen kanssa, vaikka Hulvattomia niistä tuleekin. Sijaiskodin Tanja on tehnyt ja tulee tekemään hirmuisesti töitä pentueen eteen. Mm. etsi mulla kivan oloisen uroksen. 

Isänä siis Ihahhurja Be My Beast. Toivo toimii lammas- ja nautapaimenena. On kivalla luonteella varustettu työkoira. Nöyrä, hyvähermoinen ja moottoria löytyy. 

22782153_10155604122110731_818487140_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Marsan terveys/koetulokset

Maanantai 23.10.2017 klo 10:27

Marsa kävi syyskuun lopulla taipumassa Pomarkussa.

Lahjattomat treenaa ja mulla on aika lahjakas koira. Sille ei ollut koskaan ammuttu, sille ei ollut koskaan heitetty veneestä noudettaa, se ei ollut koskaan tehnyt töitä toisen koiran hajuissa, treenattiin hakua ja jälkeä 3 kertaa sekä uida se osas noin 2kk ennen koetta. 

Ja siellä se vaan teki töitä hyvällä omalla rauhallisella tahdilla. Veteenmenoa empi ja etsi "parempaa" paikkaa. Haki kuitenkin molemmat lokit vedestä ja palautti molemmat näppärästi käteen. 
Hakuruudussa eteni omalla tyylillään eli ravilla vähän silleen "nooh, kyl tää tästä". Toisten koirien hajut ei häirinnyt lainkaan. Etsi linnut, heti suuhun ja täysiä luokse ja palautukset käteen. Mä oon nyt oppinut tykkäämään tästä varsin tehokkaasta hakutavasta, vaikka aluksi en lainkaan ymmärtänyt miksi se vaan ravailee. Se on TEHOKAS!!! Noin 5 minuuttia ja viisi varista talteen. 

Jälki oli tosi tyhmä kun sen näki koko matkan ja oli loivaan ylämäkeen. Vähän tuppas ilmavainulle nenä pystyssä suoraan kanille. Eli ei mitenkään virheellinen suoritus, mutta itse haluaisin jäljen tehtävän jälkitarkemmin. 

Eli siis jatketaan treenaamattomuutta ja käydään sit joskus katsomassa riittäiskö alokkaassakin vielä tälläinen "noo, tullaan testaamaan" -meininki. 

Kommentoi kirjoitusta.

Pitkästä aikaa...

Tiistai 8.8.2017 klo 14:07

..alkaa taas asiat menemään eteenpäin.

Marsa oli terveystarkissa. Kaikki näyttää hyvältä, mutta virallisia tuloksia vielä odotamme. Riitta katsoi polvetkin samalla kerralla ja ne on virallisesti 0/0. Myös hampaat sai puhdistuksen. Nyt Marsa on Julialla aktiivilomalla. Rakennetaan vähän lihaksia ja talvella mennään näytelmiin.
Syksyksi olisi suunnitelmissa taipparit, käytännön metsästystä sekä vielä silmäpeilauskin.

Dedinkin sijaiskotiasiat alkaa ratkeamaan. On ollut Tanjalla "katsellaan" sopimuksella. Nyt olemme sopineet Dedin pennutuksesta Tanjan luona. Tanja haluaa siitä pentueesta yhden pennun ja Dedi palautuu sen jälkeen kotiin (tai jonnekin kisattavaksi, jos joku tahtoo)!?

Tuloksia on saatu nyt vain Hulvattomalle Heinähatulle, kauheesti jotain toko, rallytoko ja mejätuloksia on haalinut kesän aikana. Nyt jo tunnukset RTK2 ja TK1 (eli rallytokon avoimesta luokasta 3 ykköstulosta sekä tokon alokasluokasta 3 ykköstulosta) sekä pari kertaa mejästä AVO1 ja kohti voittajaa siellä! Tää on niiiin hieno koirakko!

Kommentoi kirjoitusta.

Huhheijakkaa

Perjantai 24.3.2017 klo 8:25

Blondilla on ilmennyt munuaisten vajaatoiminta, anemiaa ja nyt se laihtuu silmissä ruokamäärän lisäyksestä huolimatta. Emme hoitokodin Sofian kanssa näe syytä jatkaa kituuttamista ja erilaisia hoitoja. Aika piikille varattu. Tämän koiran tulen muistamaan aina! Mun ensimmäinen enkä ikinä löydä näin hyvää noutajaa itselleni! <3
Ymmi löysi sijoituskodin Lauran luota (jolla oli pentu Leijonakuninkaista). Aivan mahtavaa yhteistyötä odotellessa.

H. Leijonamieli eli Manu on jouduttu lopettamaan huonojen lonkkien takia. Lonkissa oli kivuliasta nivelrikkoa. Julia ei silti katoa porukastamme mihinkään!

Meidän perhe on muuttamassa Tampereelle Hervantaan, jossa kasvattamisessa ei mitään järkeä. Mutta ei hätää, ollaan keskusteltu yhteistyöstä parin kasvattajan kanssa ja todennäköisesti lisää Hulvaton pentuja saadaan sekä Marsasta että Ymmistä sitten joskus tulevaisuudessa.Kommentoi kirjoitusta.

Dedi etsii uutta kotia!!

Perjantai 24.3.2017 klo 8:18

Dedille etsinnässä uusi koti. Mahdollista myös ottaa esim 2-4 vuoden sopimuksella kisakoiraksi, liisata pennutukseen, ostaa tai ehdota omaa sopimustasi. Lisätiedot s-postilla henna@hulvaton.net

Kommentoi kirjoitusta.

Kulteen Höyheneukko ym

Maanantai 21.11.2016 klo 21:03

Mun labradorietsintä on päättynyt ja joulukuussa meille muuttaa Ymmi eli Kulteen Höyheneukko. :) Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa sopiva narttupentu ja antaa se sijoitukseen, mutta kai se tässä kaaoksessa kotonakin menee? Vähän jouduin kriteereissäkin joustamaan, keltainen sekalinjainen muuttui mustaksi käyttölinjaiseksi. Ymmin suunnitelmat on samankaltaisia kuin Marsallakin eli lähinnä kotikoira, jolla harrastetaan kun ehditään. :) Ymmi on myös (toivottavasti) mun uuden narttulinjan kantanarttu, mutta siitähän ei saa varmuutta vielä pariin vuoteen. Ymmi kantaa varmasti keltaista, joten tuskin mun pentueet ainakaan kokonaan mustiksi muuttuisi! Siis eihän värin ole väliä, mutta keltainen sen olla pitää! Tai musta..

Ymmi on päivän nuorempi kuin Dedin pennut. Dedin pennuista sen verran että ovat ihania, vauhdikkaita ja energisiä tapauksissa. Minulle piti tulla siitä yksi pentu sijoitukseen, mutta päädyimmekin sijoituskodin kanssa myyntiin. Jatkossa sitten katsotaan saanko/haluanko pentua esim jalostuslainaan. Ko. pentu löytyy "sijoituskoiria" osiosta kohta, jotta uteliaat tietävät mitä pentua kannattaa seurata sillä silmällä!

Hulvattomien pikkujouluristeily on varattu 4.-5.1. Vielä on yksi yläsänky hytissä vapaana, jos joku mattimyöhäinen tahtoo mukaan! Suurensuuri osanottaja määrä meillä on, mutta ei se määrä vaan laatu! Eiköhän me saada mukava risteily aikaiseksi kolmistaankin.


Kommentoi kirjoitusta.

Kosto NOU1, Tuittu näytelmissä

Maanantai 21.11.2016 klo 20:53

Heidi ja Kosto kävi uusintana taippareissa ja tällä kertaa se kanikin palautui jäljeltä. Eli tuloksella NOU1 juhlitaan (tai siis varmaan Heidi juhli, mä olin vaan hengessä mukana).

Tuittu kävi näytelmissä ihan vain mejän voittajaluokkaan päästäkseen. H oli tavoitteena ja se sieltä saatiin. Eräs ystäväni esitti Tuitun ja sanoi että koira saisi kyllä paremmankin tuloksen, jos olisi ravannut eikä peitsannut. Seisonut oli tosi hienosti ja käyttäytynyt kauniisti.

Kommentoi kirjoitusta.

Kimppatreenit menneet ja tulevat..

Sunnuntai 25.9.2016 klo 13:56

Pidettiin Katjan ja Naukkiksen, Julian ja Manun sekä Tiinan ja tollereiden kanssa kimppatreenejä. Saatiin ongelmia ja harjoiteltavaa esiin oikein urakalla, mutta myös aivan mahtavia onnistumisia kaikille.

Samalla suunniteltiin vähän Hulvattomia treffejä. Joulu-tammikuussa meillä on pikkujoulut (aihe vielä auki, treenataanko vai tehdäänkö jotain koiratonta). Keväällä pidetään kimppatreenit Katjan luona Lahdessa ja touko-kesäkuussa pidetään kesäleiri Kuralassa. Loppukesällä / syksylle sovittiin myös kimppataipparit. Viedään Manu, Naukkis ja Marsa samoihin taippareihin. Haluaako joku muu lähteä myös? Jos esim talkoillaan iltapäivä niin saadaan varmasti aamupäiväksi koirat kokeeseen! :)

Alustavasti olin sopinut liisausnartusta ensi kesän pennutukseen, mutta se olikin saanut kohtutulehduksen ja on nyt sterkattu. Eli narttu edelleen haussa. Jollain joku kiva tiedossa?

Kommentoi kirjoitusta.

Heinähatun tuloksia...

Perjantai 23.9.2016 klo 21:40

H. Heinähattu ja Laura rallytokossa RTK1 eli 3 kertaa ALO1 tulos. Viimeisin ykkönen pistein 100/100, alokasluokan PM1 (piirinmestaruus). Heiniksen ja Lauran joukkue voitti myös PM-joukkuekultaa.
Lisäksi vielä mejästä AVO1 pistein 44/50.

Kommentoi kirjoitusta.

Tuloksia...

Torstai 25.8.2016 klo 13:52

H. Leijonamieli "Manu" sai toisesta näyttelystään metsämiehen sertin eli H:n. Manu ja Julia suorittivat myös BH-kokeen hyväksytysti usealla erinomainen maininnalla.

H. Heinähattu sai toisesta rallytoko-kokeestaan ALO1 96/100p.

H. Tuittu kävi mejäkokeessa hakemassa toisen AVO1 tuloksen. Ensi kesänä voittajaan vaan, kunhan ensin pyörähtävät näyttelyissä hakemassa vaaditun tuloksen.

Huippua!! ;)

P.S. Dedi on astutettu ja nyt jännätään ultraan asti onnistuiko!

Kommentoi kirjoitusta.

Dedin pentuprojekti

Lauantai 6.8.2016 klo 23:11

Dedin juoksu alkoi ja nyt se on lähtenyt Janikalle astutusta varten. Lisätietoja pentuprojektista blogista.

Janika on positiivisesti yllättynyt miten kiltti ja helppo koira Dedi on. Dedi on sopeutunut oikein hyvin Janikan koiralaumaan. Mä opin edelleen uutta siitä koirasta joka vuosi. 

Sille on pari koiraa sanonut nyt vastaan. Dedillä on vähän sellainen "ärähdän jos tulet lähelle" asenne ja tähän asti kaikki ovatkin sitä väistäneet. Nyt vanhempi sakunarttu, isäni teini-ikäinen kkk-narttu ja reilu puoli vuotias villakoirauros on sanonut Dedille takaisin. Dedi on todella hämillään ja poistuu paikalta. Ei siis oletuksestani huolimatta jatkakaan "väittelyä". Hyvä niin. Tykkään tästä vaihtoehdosta PALJON enemmän!

Kommentoi kirjoitusta.

Tuloksia...

Lauantai 6.8.2016 klo 23:04

Hulvaton Heinähattu on käynyt ensimmäisessä rallytoko kokeessaan. 98/100 pistettä on aika huippu aloitus ja tällä sijoitus 2/20.

Hulvaton Blondin Kosto kävi luonnetestissä saadeen 138p (+1b, +1a, -1, +2a, +1b, +2, +1,
+2a, laukausvarma). Videoita yritetään saada näkymään Hulvaton -ryhmässä fb:ssä.

Manunkaan tulosta ei tainnut vielä olla. Eli Hulvaton Leijonamieli näyttelyistä tyydyttävä. Arvostelu nähtävissä Manun blogissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Dedin sm kisoissa

Maanantai 4.7.2016 klo 14:36

Eve ja Dedi saikin kuin saikin lopulta tarpeeksi nollia sekä agilityn SM-kisoihin että MM-karsintoihin.

SM-kisoissa Dedi sai karsinnasta 5vp ja kun 50 pääsi finaaliin niin oli aika tarkalla pääseekö Dedi sinne. Karsintarata oli aivan super lukuunottamatta tuota pientä virhettä. Lopulta Dedi ja Eve oli karsintojen 50. ja pääsisivät finaaliin starttaamaan ekana.

Finaalissa Dedi teki ihan kivaa rataa, mitä nyt otti kepeiltä pari kieltoa eli 10vp. Viimeisen Dedi ohitti kun Eve oli jo hieman luovuttanut. Harmi sinänsä, sillä 10vp olisi päässyt vielä 20 parhaan joukkoon.. Mutta loistavia ratoja kuitenkin.

MM-karsinnoissa pari hylättyä, ei siitä sen enempää.

Nyt Eve jatkaa agilitya oman (sairaslomalta palanneen) koiransa kanssa ja Dedillä on uudet kuviot suunnitelmissa. Katsotaan nyt millainen kuvio sitten lopulta saadaan toteutettua. Mutta itse en ainakaan sillä kisaa agilityssa.

Kommentoi kirjoitusta.

Leiri 2016

Maanantai 4.7.2016 klo 14:28

Pikapäivitys leiristä. Oltiin ja viihdyttiin vallan mainiosti taas Kuralassa. Tänä vuonna meillä oli rotukirjo aikaisempaa laajempi. Paikalla oli 5 labradoria, 4 flattia, bortsu, dobberi, brassi, mäykky ja basenji..

Perjantaina tehtiin vähän sitä sun tätä, mitä kukakin tahtoi. Pk-peltojälkeä, riistatreeniä pellolla ja pupujälkiä metsässä. Vähän tottisteltiinkin ja toiset ehti aksaamaankin.

Lauantaina meillä oli Päivikin nometreenit ja kaikkien osalta ne meni sujuvasti. Viime vuodesta poiketen, tehtiin nyt ensin noin 40min / ryhmä kimppatreeni ja sen jälkeen 30min / koira yksilötreenit. Näin jokainen sai tehdä just sitä mitä halusi.

Mä tein Marsan kanssa perus kantamisharjoituksia ja markkeerauksia. Yllättävän hyvin meni ja taas tiedän miten jatkan treenejä eteenpäin. Kohta varmaan on jo palautukset kunnossa niin varmaan pitäis treenata muutakin..

Lauantaina juostiin myös juoksukisat (koirien). Tulokset hukkui jonnekin, mutta voittajaksi selviytyi Nemo-flatti, toiseksi Kossu ja kolmanneksi Dedi (pidemmältä matkalta). Palkinnot oli mahtavat!

Sunnuntaina meillä oli Hongon Sinin tokotreenit. Marsa teki sivulletuloa ja oikean paikan etsintää. Naksuttamalla en ole tätä saanut tehtyä ja päädyttiin sitten että houkutellaan sitä muutaman kerran oikeaan ja sit yritetään naksutella taas.
Dedi teki ensin koemaisen häiriötreenin seuraamisessa. Aivan järkyttävän rumaa, kun se bongaili tötsiä ja agilityesteitä. Odotti koko ajan käskyä johonkin "oikeaan työhön". Jatkettiin sitten harjoitusta perusasennossa ja Dedi joutui oikeasti keskittymään siihen tylsäänkin työhön. Lisäksi otettiin merkinkiertohässäkkää ja peruutusta. Molempiin sain hyvät vinkit miten jatkaa. Peruutukseen laitetaan ensin tötsät avuksi ja esteen merkinkiertohässäkkään tuodaan merkin "takaa" eikä sivuilta kuten olin ajatellut.

Kommentoi kirjoitusta.

Heinis EH ja Kosto NOU0

Lauantai 4.6.2016 klo 17:41

Heinis (H.Heinähattu) kävi pyörähtämässä näyttelyissä. Hienohan se on ja tuomari arvosteli EH:n verran. Hienoa!

Kosto (H. Blondin Kosto) haki taippareista NOU0-tuloksen. Muuten meni hyvin, mutta pupua ei Kosto suostunut ottamaan suuhunsa. Loistavaa työtä Heidi! Ja tsemppiä tulevaan..

1 kommentti .

Dedin agility

Lauantai 4.6.2016 klo 17:38

Dedillä ja Evellä on nyt tulokset kasassa sekä SM-kisoihin että MM-karsintoihin. Heidät on myös valittu Äetsän SM-joukkueeseen. Tsemppiä matkaan!!

SM-kisat 17.-19.6. Lahdessa

MM-karsinnat 2.-3.7. Liedossa

Kommentoi kirjoitusta.

Dedille tuplanolla

Torstai 7.4.2016 klo 22:57

Dedi sai tuplanollan agilityssa. Tuplanolla on siis kahdella peräkkäisellä radalla tehty virheetön suoritus. SM-kisoihin päästääkseen pitää koirakon edellisen vuoden aikana tehdä seitsemän nollaa, joista yksi tälläinen tuplanolla ja yksi nollavoitto. Dediltä ja Eveltä puuttuu enää kaksi "tavallista" nollaa. Lähellä, mutta niin kaukana. Peukut pystyyn että Dedi tultaisiin näkemään SM-karkeloissa.

Dedin pennutusprojekti on myös siirtynyt Karenmaan Janikalle (kennel Something Like). Itselleni tuntui liialta hoitaa sekä Amin että Dedin pennutus lasten ja omien koirien lisäksi. Lisätietoja pentueesta tulee "pentuja" sivulle, kunhan astutus on tapahtunut. Uteliaimmat voi käydä katsomassa suunnitelmia Janikan sivuilla tai Hulvaton fb-ryhmässä.. Ajatus olisi lähteä astuttamaan Dedi Tanskaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Tilda

Torstai 7.4.2016 klo 22:52

Koska Tuiskustakin oli tehty oma päivitys niin kaippa sitten Tildastakin pitää.. Tasa-arvon nimissä. 7.1. syntyi siis toinen "Hulvaton" lapsi. Nimeksi tuli Tilda Vilhelmiina Lintunen. Tilda on yhtä mukava vauva kuin Tuiskukin. Unenlahjat on molemmilla äidiltä peritty ja hermorakenne sit aivan jostain muualta. :)

Jostain syystä en saa nyt siirrettyä kännykästä kuvia suoraan kotisivukoneelle, joten kuva tulee tähän päivitykseen myöhemmin!

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »