Dedille toinen agility-serti ja pentusuunnitelmia

Perjantai 18.3.2016 klo 14:17

Dedi ja Eve kävivät Lempäälässä hakemassa toisen agilitysertin. Ja nyt sitten keräämään hyppysertit ja odottelemaan kesän loppuun viimeistä agisertiä. Mä niiiiiin odotan jo mein valioitumisjuhlia! Tosin tarvii se näyttelytuloskin vielä hakea kun Dedin ainut näyttely on käyty viikko liian aikaisin.

Dedin syksyn pennut (juoksu noin heinäkuussa) syntyy todennäköisesti kaverini luona ja hän hoitaa kaikki pentuihin liittyvät asiat. Mut kivoja harrastuskoiria sieltäkin tulossa.. Näin mä saan rauhassa pennuttaa Amin.

Etsinnässä myös liisaukseen kiva bc-narttu. Jos tiedät sopivan niin ilmoittele. Ajankohta aikaisintaan ensi vuonna, mutta haluan tutustua narttuun jo etukäteen hyvin!

Kommentoi kirjoitusta.

Marsa 4kk

Torstai 3.12.2015 klo 21:26

Marsa Parsakaali Lintunen on vihdoin 4kk ikäinen ja rokotukset kunnossa. Kasvattajatäti oli Marsaa katsomassa kera Marsan äidin ja tädin ja isomummon ja mikähän vielä se yksi sukulainen mahtoi olla..
Otettiin samalla Marsasta kuvia ja kyllä mulla on hieno koiran alku. :) Flateistahan en mitään ymmärrä mutta todella tasapainoinen rakenne tuolla kyllä on. Kunhan saadaan hampaat kondikseen (hieman kapea alaleuka vielä) niin ehkä se johonkin näyttelyynkin saa osallistua..

Tässä pari kuvaa. Paremmat otokset Marsan omalla sivulla.

Marsa_juoksee.jpg

Marsa_kieli.jpg

Marsa_polo.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Dedille toinenkin VOI1

Sunnuntai 20.9.2015 klo 13:53

Ei mun pitänyt enää tokoilla voittajassa, mutta kävin sitten oman seuran kisoissa kannatuksen vuoksi. Joskus sitä kannattaa lähteä vain tekemään se mitä osataan, rennosti ja ilman paineita. ;)

Seuraamisessa Dedi oli kammottava ja lähes heitin hanskat tiskiin sen jälkeen. Kyyläili tötsiä, odotti käskyä "jonnekin", haahuili ja tiputteli kontaktia. Seiskalla eteenpäin. Kannatti tällä kertaa jatkaa. Tunnari nurmella on vaikea, Dedi ei pysy kapuloilla kunnolla vaan lähtee etsimään omaa liian kaukaa. Etsi kuitenkin sitkeästi ja toi omansa, josta olen ihan tyytyväinen.

Jäävät ja kaukot 9, enkä edes tiedä miksi. Luoksetulon pysäytys oli upea! Siitä ja ruudusta 9,5. Ruudun puolikas lähti varmaan Dedin "vakiopompuista" kun se tuli takaisin seuraamiseen. Loput sitten 10 eli paikallamakuu, ohjattu nouto ja metallihyppynouto. Myös kokonaisvaikutelma oli 10, josta olen erityisen otettu. Edelliskerralla Ralf antoi siitä 7.

Nyt oon kahden vaiheilla ett pitäiskö sittenkin yrittää sitä kolmatta ykköstä vai jättää toko ensi kevääseen kuten suunnittelin..

Kommentoi kirjoitusta.

Dedi voivotteli 1-tuloksen vihdoin...

Tiistai 8.9.2015 klo 14:25

Käytiin vielä pari tokokoetta metsästämässä sitä ykköstä. Kyllä se tuuri lopulta pelasti meidät. :)

Ensin haettiin Forssasta 253 pistettä (256 pistettä olisi ollut ykkönen). Meillä oli loistava fiilis ja Dedi oli kivassa vireessä. Harmittavasti vain nollattiin tunnari. Ruudussa meni maahan ennen käskyä, kaukoissa tuli inasen eteenpäin ja luoksetulo venyi kuten tavallista. Seuraaminen oli aika heikkoa, keskittyi katsojiin ja tuijotteli jotain omiaan.

6.9. lähdettiin testaamaan onnea Ylöjärvelle ja sieltähän se ykkönen tuli!! :) Kiva koe, vaikka ohjaaja ei ollut ihan iskussa (kääntyili omiin suuntiinsa, kiersi tötsiä väärältä puolelta, ymym). Ja kaiken lisäksi Dedi teki 10 arvoisen tunnarin, mutta ohjaaja tiputti palautuksessa kapulan maahan.
Paikallamakuussa pisti lähti kun Dedi rapsutti itseään ja kyynärät nousi maasta, seuraaminen ei tuntunut niin hyvältä kuin pisteistä voisi päätellä. Ehkä se ulospäin näytti paremmalta kuin mulle. Jäävissä teki kaksi hienoa istumista (piti tehdä seisominen ja istuminen), luoksetulo venyi liikaa jopa mun mielestä. Kaukot oli ihan ala-arvoiset, voi sitä häpeän määrää. Seisomisissa Dedi ennakoi seuraavaa ja istui ennen käskyä, jolloin pari vaihtoa tehtiin vääriin / jäi tekemättä.. Ja metallissa Dedi olisi kyllä tehnyt taas 10, mutta liikkuri jätti esteen taakse tötsän. Ja tietysti onnistuin heittämään kapulan tötsän viereen. D kilttinä yritti palauttaa mulle tötsän. Löysi kuitenkin kapulan, mutta lähti vähän vinoon siltä ja varmistin vielä lisäkäskyllä esteen ylityksen.

Kaukoja lukuunottamatta siis oikein onnistunut koe. Nyt saa jäädä tokokokeet ainakin hetkeksi, ensi vuonna toivottavasti päästäis evl:ään. Syksyllä saatetaan vielä käydä kääntymässä rallytokokokeissa ihan omaksi iloksi, jos jaksan lukea ohjeet läpi.

Kommentoi kirjoitusta.

Nollavoitto ja agiserti

Lauantai 29.8.2015 klo 22:02

Lupasin agituloksia kirjoitella vain silloin kun tulee nollia... Ja heti pitää päivittää kotisivut. Dedi (Eve kartturinaan) tekivät tänään nollan voittaen luokkansa. Samalla Dedi sai ensimmäisen agisertinsä. Tästä se lähtee, vielä tarvis muutama nolla lisää + tuplanolla, jotta pääsen seuraamaan Dedin ensimmäistä SM-starttia! :) Video saman päivän toiselta radalta löytyy, mutta tosta nollasta ei videota ole.

Kommentoi kirjoitusta.

Dedin tuloksia..

Sunnuntai 23.8.2015 klo 21:56

Dedi kisaa (ja treenaa) agilitya nyt Even kanssa ainakin tulevan talven ajan. Päivittelen niitä tuloksia, kun nollia alkaa tippumaan...

Itse oon käynyt Dedin kanssa tokoilemassa parissa kokeessa. Ensin Forssassa VOI2-tuloksen ja sitten Huittisissa VOI3-tuloksen.

Forssa koe meni ihan mukavasti. Jäävissä vähän arvottiin asentoa, tunnarissa tönittiin muita kapuloita, kaukoissa yhteen asennon vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä. Ohjatun noudon seiska jäi mietityttämään, mutta kai siinä jotain virheitä sit oli.. Noutojen palautukset on tulleet vinoon, kunnes Forssan kokeen jälkeen päätin treenata ne kuntoon. Onnistui hyvin ja Huittisten kokeessa kaikki palautukset oli kohdillaan. ;) Joskus edistytäänkin kun oikein päätän jotain.

Huittisten koe taas alkoi hyvin. Paikalla makaaminen 10, seuraaminen oli peruutusta lukuunottamatta aivan loistava ja siitä ansaittu 9, jäävät 10. Luoksetulo hieman venyi pitkäksi, mutta silti Dediksi ihan ok suoritus. Sitten se alamäki alkoi. Ruutuun lähetin hieman heikoilla valmisteluilla ja Dedi pongasi sivulla olevan hyppyesteen. Pari kertaa jouduin kieltämään esteestä ja sitten otettiin lähetys täysin uusiksi (liikehän oli jo nollilla, joten sain rauhassa "treenata"). Lopuksi vielä pysäytin ennen ruutua, en korjannut ruutuun vain tein siitä liikkeen loppuun. Treenataan sit ruutua kotona estehäiriöllä.
Ohjattu nouto alkoi hyvin, mutta Dedi lähti väärälle kapulalle ja jouduin taas kieltämään sitä. Otti hyvin uuden ohjauksen ja toi oikean kapulan. Tunnarissa tämä kaikki kieltäminen varmaan jäi Dedille päälle, koska se ei ole tuonut väärää ties koska viimeksi. Otti kyllä oikean suuhun, vilkas mua, tiputti ja vaihtoi väärään. Toi epäröiden väärän kapulan mulle (loistavaan perusasentoon).
Loppu oli ihan ok. Kaukoissa vähän eteenpäin ja metallihyppynouto 10!

Tulokset ei kuitenkaan kerro siitä että Forssassa meillä oli tosi kivaa yhdessä ja Huittisissa meillä oli oikeasti huippufiilis, molemmilla oikea asenne ja vire. Mut aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Joten mennään taas torstaina Ralfin tuomaroitavaksi Forssaan. Josko ne ykköset saisi tänä kesänä kasaan!?!?

Kommentoi kirjoitusta.

Dedi voivotteli tokossa

Sunnuntai 31.5.2015 klo 16:09

Dedi kävi piiiiitkääästäää aikaa toko-kokeessa, kun vihdoin saatiin melkein esittely kuntoon meidän liikkeet. Saatiin me kaikista pisteitä, mut en mä nyt ihan tyytyväinen ole.

Paikallamakuu 10.
Ruutu 7, koska Dedi nytkähti liikkuri "käskystä" ja palautui lopussa väärälle puolelle seuraamaan.
Seuraaminen 8,5. Tää oli Dediksi aika kiva, vähän otti häiriötä ja kontakti tipahteli.
Luoksetulo 6. Pysähdykset oli vähän pitkiä...
Liikkeestä istuminen 9. Käänsi etutassuja kun kuljin taakse.
Hyppynouto 7. Dedi vaihtoi alussa perusasentoa vinoksi ja vaati hyppykäskyn myös takaisin tullessa.
Tunnari 6. Töni paria väärää kapulaa ja palautuksen jälkeen "hävisi" perusasennosta. Hups.
Kaukot 9, joihin oon tosi tyytyväinen. Vaihdot nopeasti ekasta käskystä, mut inasen tuli eteenpäin.
Metallinouto 7,5. Vaihtoi taas perusasennon vinoksi ja mitähän muuta mahdettiin tehdä. Oliskohan tässä ollut se toinen nytkähdys liikkurin "käskystä"..
Kokonaisvaikutus 9.

Kesäkuussa taas yhteen kokeeseen ilmottauduin, siihen mennessä viilausta ohjaajalle ja koiralle sekä PALJON häiriötreeniä. Mutta mistä pirusta saisi sitä häiriötä?

Kommentoi kirjoitusta.

Leirin ohjelma ja Risto Räppääjä

Keskiviikko 8.4.2015 klo 11:57

Leirin ohjelma alkaa pikku hiljaa muotoutumaan, mitä minäkin päivänä tapahtuu on vielä avoinna. Mä oon ajatellut paneutua tänä vuonna juoruamiseen ja kaikissa lajeissa on nyt kouluttaja. Palkkiot vielä sopimatta, ilmoittelen lähempänä ajankohtaa.

Nomeen (toiveiden mukaisesti) on tulossa kouluttamaan Päivikki Kiuru eli samainen henkilö kuin viime kesänä. Muistakaahan laittaa rauhalliset palautukset, seuraamiset ja paikalla pysymiset kuntoon, jotta ei tarvi palata enää samoihin harjoituksiin kuin viime kesänä! :) Todennäköisesti nomeen tulee kaksi ryhmään, mölliryhmä ja alokasryhmä. Toiveita ryhmästään saa esittää, mulla on kyllä jo jonkin näköinen visio ryhmäjaosta.

Hakua on tulossa kouluttamaan Ammi (Anna-Mari Matikainen). Ammi on paikalla toivottavasti koko viikonlopun, joten tottis/tokokysymyksiäkin voi kysäistä häneltä. Ammin suurin saavutus on peko (pelastuskoira) haun MM-kisoihin osallistuminen ja sijoituskin oli 10 parhaan joukossa. Ammilla on myös mun kasvattien (Leijonakuninkaiden, Muumien ja "Riston") sukulaisia mukana. Niiden kanssa Ammi harrastaa pekoa, agilitya ja joskus nomeakin. Hausta varmastikaan monella ei ole kokemusta, joten pysytään perusasioissa. Parilla osaavammalla voinemme näyttää miten harjoituksia voi jatkaa. Pennuille voimme tehdä "makkararinkiä".

Agilityyn alustavasti on lupautunut Marja Mustanoja, joka kisaa bortsujensa kanssa SM-kisoissa / MM-karsinnoissa. Marja on tosi positiivinen ja kannustava kouluttaja. Agilityynkin tehtäneen kaksi ryhmää, möllit ja jo jotain osaavat. Pentujen kanssa voidaan tehdä hallissa putkea ja ohjausharjoituksia saman aikaisesti (eli Risto, Heinis ja Kerttu).

Vielä lopuksi "Riston" 4vk kuva. Hulvaton -fb ryhmässä on videoitakin...

4vk

Kommentoi kirjoitusta.

Risto Räppääjä

Lauantai 28.3.2015 klo 21:54

Risto Räppääjä = Risto Reipas = Lenni Lokinpoikanen


Nimi vielä vähän hakusessa, mutta sain mä sentäs kuvat siirrettyä tänne jo. Kossulle tosiaan syntyi yksi pentu keisarinleikkauksella 10.3. Silmät on jo auki ja askeliakin otetaan. Ekat 3 viikkoa vaan on niin tylsää aikaa, kun pentu vaan nukkuu + syö. Ja Risto todellakin syö, kuten kuvista näkyy. ;) Yhden pennun syndrooma, mut kyllä se siitä vielä reipastuu.

Kommentoi kirjoitusta.

Jalostuspohdintaa..

Lauantai 28.3.2015 klo 21:24

Mun narttulinja lähtee roskakoriin...

Oon nyt kasvattanut viisi pentuetta labradoreja. Kolme näistä on Blondin, yksi Blondin tyttären Zazun ja yksi Blondin tyttärentyttären Kossun.

Ensimmäisen pentueen jälkeen olin kovin onnellinen. Eihän tämä nyt vaikeaa ole. Pentue oli swimmeriä lukuunottamatta terve ja helppohoitoinen. Nyt viidestä pentueesta kolme on jouduttu auttamaan maailmaan keisarinleikkauksella ja on tullut aika pohtia onko mun narttulinja jalostuksen arvoinen tai edes jalostuskelpoinen.

Blondin toinen pentue leikattiin, koska yksi ainoa pentu ei saanut synnytystä käynnistymään. Kolmas Blondin pentueista leikattiin, koska kolmesta pennusta keskimmäinen jäi jumiin synnytyskanavaan. Kossun pentue leikattiin koska sen ainoa pentu jäi kiinni synnytyskanavaan. Zazun synnytys sujui hyvin, seitsemän pentua luonnollisella synnytyksellä. Netissä asiaa puin parissakin ryhmässä ja sain paljon vastauksia. Mun päätöstä kuitenkin tuki se että pääsin keskustelemaan asiasta Blondin siskon tyttären omistajan kanssa.

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN36576%2F07&R=122

Blondin siskolla on yksi pentue, jossa on kaksi pentua syntynyt sektiolla (jumiutunut pentu). Tämän tyttärellä, Illi-Mintulla, on kaksi pentuetta. Toinen pentue on leikattu (jumiutunut pentu) ja toinen on saatu maailmaan ilman leikkausta, mutta jouduttu käyttämään väkivaltaa jumiutuneeseen pentuun.

Pohdintaa on nyt aiheuttanut kaksi asiaa. Miksi pentueet on niin pieniä? Miksi pentuja jää jumiin näin paljon? Tästä päästään kysymykseen milloin koira on jalostuskelvoton?

Mielestäni on jäänyt aivan liian vähäiselle huomiolle luomut astutukset, hyvät tiinehtymiset, helpot synnytykset ja emät, jotka hoitaa pentunsa itse. Monet rodut on siinä pisteessä että joku osio näistä ei onnistu. Meillä toimii eka ja viimeinen aivan loistavasti. Kaikki astutukset ovat sujuneet ”5 minuuttia ja nalkissa” -periaatteella ja koirat on hoitaneet omat sekä vähän vieraitakin pentuja aivan superisti. Tein olisi pitänyt nähdä Blondi toisen leikkauksen jälkeen kun täysin huumattuna se tarkasti että pennut on tisseillä. Jotain hyvääkin siis.

Keskusteluissa kyseltiin paljon onko astutusajankohta ollut oikea ja onko jumiutuneet pennut olleet superisoja. Astutuksissa on käytetty apuna progeja ja niiden pitäisi olla suurinpiirtein oikeaan aikaan astututteju. Eikä voi olla mitenkään mahdollista että useampi koira olisi astutettu aina väärään aikaan. Mä en siis usko tähän väärään aikaan astutettu teoriaan. Superisojakaan pennut eivät olleet. Mun jumiutuneet oli noin 350g ja 500g eli pieni ja normaalikokoiset.

Lopulta pohdinnoissa olen päätynyt siihen että mun narttulinjassa on kaksi ongelmaa. Tiinehtyvyys ja lantion rakenteellinen ahtaus. Asiaa voisi varmaan ell tutkia lisää. Se olisi mielenkiintoista, mutta toteutettavissa vasta lottovoiton jälkeen. Näin ollen mun koko narttulinja lentää roskiin ja aloitan alusta. Se millä nartulla / millä rodulla jatkan on vielä auki. Sen tiedän ettei tässä linjassa ole tällä hetkellä jalostuskelpoisia narttuja. Mielenkiinno jään seuraamaan millaisia pentueita muut tästä linjasta saa aikaiseksi. 
Ylipäätään labradorien kasvatus on vaikeaa kun yrittää tavoitella kaiken puolin liioittelematonta ja sopusuhtaista koiraa. Sopivia koiria on kovin vähän. Labradoreista suurinosa päätyy kotikoiriksi. Siellä joukossa voisi olla helmiä yksilöitä, mutta kovin vaikeasti löydettävissä. Nämä helmet pitäisi jotenkin saada mukaan geenipoolia laajentamaan. Tosin kuka nyt haluaisi pennun ”vain kotikoirasta”? Kaikinpuolin esillä olevat tasapainoiset koirat on usein ”loppuunkäytettyjä”. Kokeista löytyy paljon hermoheikkoja, jopa arkoja, whippetin näköisiä käyttiksiä ja toisaalta taas näyttelyistä mastiffin näköisiä näyttelytähtiä. Ei munkaan pentueet täydellisiä ole. Kostolla on huonot lonkat, Zazun pentueessa on yhdellä arkuutta ja parilla taipumusta remmiräyhäykseen (toki takana painaa huonot kokemukset, mutta silti ongelman ei pitäisi olla näin selvä). Aina ei voi tietää mitä koirista tulee, vaikka parhaansa yrittää.. Jos labradorilla jatkan niin pysyn kyllä aivan varmasti tässä dual-purpose / sekalinjaisissa koirissa. Jotka ovat tasapainoisen ulkonäön lisäksi valmiita erilaisiin harrastuksiin sekä metsälle. Tietty se terveys myös, en mä sitä(kään) aio unohtaa.

Loppuun vielä linkki Elinan blogikirjoitukseen

Kommentoi kirjoitusta.

Nomeilua..

Torstai 19.2.2015 klo 22:27

Treffailtiin Huittisten Palojoella isommalla porukalla treenaamaan nomea. Yllättävän hyviä noi mun kasvatit on. Mä oon ylpeä niiden omistajista, ovat tehneet hyvää työtä koiriensa kanssa. :)
Pientä treeniä riistalla ja Tuittu on valmis nome aloon. Masi ja Naukkis menee helposti läpi taippareista ensi kesänä. Nyt vaan treeniä kotona ja kokeita katsomaan ensi kesäksi!

Mukana oli Pekka & Tuittu, Janne & Masi, Katja (+kepo) & Naukkis, Laura & Heinis (+Wiwo), Katri (+kepo) & Ami, Elli (+pojat) & Zazu sekä "kuokkimassa" Laura & Heta.

Kuvassa Naukkis, Heta, Masi, Tuittu, Wiwo ja Heinis.

kenneltreffit.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentuja

Keskiviikko 4.2.2015 klo 16:59

Kossu on tänään ultrattu tiineeksi. Pentuja ultrassa näkyi kaksi kappaletta. Toivottavasti niitä nyt olisi pari muutakin, jotta kaikille haluajille löytyisi omansa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kossun astutus onnistui

Maanantai 5.1.2015 klo 16:55

Kossun astutus onnistui tänään oikein hyvin. Vielä otetaan keskiviikkona uusintahyppy varmuuden vuoksi. Jos kaikki menee hyvin, pitäisi pentujen syntyä maaliskuun alussa ja olla luovutusiässä toukokuun alussa! Nyt kannattaa varata pennut tästä aivan käsittämättömän hienosta yhdistelmästä.

Kommentoi kirjoitusta.

Labradoripentuja keväälle..

Keskiviikko 24.12.2014 klo 11:24

Kossun juoksu on alkanut vihdoista viimein. Jos kaikki menee onnistuneesti niin pennut syntyisivät maaliskuussa ja olisivat luovutusikäisiä toukokuussa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kossun SD2-tulos ja pentuja...

Perjantai 28.11.2014 klo 18:36

Kossun SD2 geenitestin tulos saapui Laboklinilta. Kossu on tämän geenin suhteen terve. Kyseessä on tappijalka"sairaus", jota esiintyy käyttölinjaisilla labradoreilla. Kossu on sekalinjainen, joten teoriassa se olisi voinut olla kantaja.
Tuloksen myötä varmistui Kossulle valittu uros. Tipi on SD2 kantaja, joten sitä en olisi voinut käyttää Kossulle, jos Kossukin olisi ollut kantaja.

Pentuja luvassa Kossun seuraavasta juoksusta, toivottavasti alkaisi tässä joulu-tammikuun aikana niin saataisiin mukavat kevätpennut! ;) Tulevat pennut ovat keltaisia ja ne myydään vain aktiivisiin harrastaviin koteihin.

2 kommenttia .

"Onoff-treenit"

Tiistai 11.11.2014 klo 21:25

Ollaan Dedin kanssa aloitettu nyt "onoff-treenit". Eli aktiivista mielenhallintatreeniä. Tähän mennessä mun koirat osaa rauhoittua ja rentoutua kun istun niiden kanssa esim treenihallin lattialla. Ei ongelmaa siinä. Nyt olen taas valaistunut enemmän, kiitos Jirka Vierimaan, ja ymmärtänyt että tuo on "passiivista rauhoittumista" eikä koira liiemmin käytä siinä aivojaan. Nyt opetan Dedille miten se aktiivisesti hakeutuu rauhalliseen mielentilaan. Sen pitää saada omat aivot rauhoittumaan, jotta saa palkan ja uudelleen kiihtyä. Ideana "kun rauhoitut, saat kiihtyä". Tavoitteena ennen agirataa rauhallisena odotteleva koira, joka tekee radan täysillä ja rauhoittuu jälleen ilman että rauhoittelen sen.

Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten klikkaa tästä.

Kriteerinä videolla on leuka maassa ja häntä rennon pysähtyneenä. Tästä nostetaan kriteeri hengityksen rauhoittumiseen / lonkka-asentoon / kylkiasentoon. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Ainakin hauskaa tää on ja vaatii paljon aivotyötä lyhyessä ajassa. Sopii siis just sopivasti esim aamulenkille treenattavaksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Dedi 3xhyl

Maanantai 10.11.2014 klo 20:36

Dedi starttaili ekan kerran mammaloman jälkeen agilityssa. Ensimmäinen rata oli täysin katastrofi ja aivan jäätävä loikka puomin alastulolla. Meillä on TAAS ongelmia sen suhteen. Ennen mammalomaa kontaktit oli ihan jees. Ei hyvät, mutta siedettävät. Suht nopeasti Dedi löysi 2o2o-asentoon. Tällä hetkellä Dedi pysähtyy satunnaisesti, joskus tekee hienon läpijuoksun täydellä vauhdilla ja joskus hyppää metri ennen kontaktialuetta. Mutta ei ainakaan pahasti hiimaile puomilla, joten jotain positiivista. Ehkäpä mä sitten vain jatkan tota läpijuoksuttamista ja pysäyttelen satunnaisen säännöllisesti. Katsotaan koska menee jakeluun että päähän juostaan täysiä, mutta kannattaa olla varuillaan koska pysähdyskäsky tulee.

Toinen agirata oli tosi kiva. Tavoitteena saada kontaktit kunnolla ja ne onnistuikin hyvin. Dedi ei vieläkään pysähtynyt puomin alastulolla, mutta hidasti käskystä hyvin. Pitänee myös tämä miettiä valmiiksi ennen seuraavia kisoja. Hyväksynkö kisoissa vain hidastuksen vai alanko vaatimaan pysähtymistä (ja ottamaan siitä hyllyjä). Hyllytettiin tämä rata väärään putkeen. Dedi oli jo ohjauksessa mukana menossa kepeille. Otti hyvin muhun kontaktin, katsoi mitä tahdon, lähti keppejä kohti ja viime hetkellä kääntyikin putkeen! Radan reunalla olleet seurakaveritkaan ei keksineet mikä siellä putkessa veti puoleensa.
Hyppäri hyllytettiin niin ikään väärään putkeen. Ohjaaja voi ottaa tästä osan syyn niskoilleen, kun alun niistossa jäin TAAS paikalleni eikä Dedi hyppää mua päin. Möhlein sit vielä väärään putkeen koiran. Mut lopu rata olikin taas hieno!

Oli kaksi hienoa hyllyä ja yksi katastrofi hylly. Ehkä se siitä joskus nollaksikin muuttuu. Tuuri peliä.. ;)

Kommentoi kirjoitusta.

Kossu NOU1

Keskiviikko 15.10.2014 klo 13:22

Kävin kyllä päivittämässä Kossun sivun ja laittamassa sinne linkin taippariarvosteluun, mutta unohdin mainita siitä teille. Eli Kossupossunen läpäisi helposti taipparit viime sunnuntaina ja Markus lupasi jatkaa nome-kokeisiin ensi kesänä! Wuhuu! ;)

Tästä suoraan arvosteluun..

Kommentoi kirjoitusta.

Tuittu NOU1

Tiistai 30.9.2014 klo 12:48

Hulvaton Tuittu eli ensimmäinen Zazun pennuista on läpäissyt taipparit 28.9.2014. Tähän sellainen hurraava-tanssiva-hymiö. Mä oon niin ylpeä teistä! Palautukset ja pieni pätkä ohjausta vielä niin voittekin ensi kesänä mennä nome alo -luokkaan. ;)

Tuitun arvostelu tästä.

1 kommentti .

Pennelit kasvaa hurjaa vauhtia

Perjantai 26.9.2014 klo 21:01

Blondin pennut poseeraa (melkein) 5 viikkoisena. Vilttitossu (musta) on vielä ilman kotia, vaikka en mä ole kovin pettynyt vaikka se "jäisi käsiin". Aivan mahtava luonne, energia ja mielyttämisenhalu. ;) Heinähattu on hieman ujompi tapaus, itsenäinen ja käyttää todella paljon nenäänsä.

img_8222.jpg

img_8244.jpg

img_8257.jpg

img_8277.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »